Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  “Het moet anders”, is een veelgehoorde uitspraak van gebouweigenaren en -beheerders. De urgentie om te verduurzamen wordt gevoeld. Maar hoe verzeker je jouw gebouwgebruikers van een gezond en duurzaam gebouw? In dit artikel delen we 3 belangrijke tips.

  #1 Verbruik inzichtelijk: bijsturen en besparen

  Weet jij hoe jouw gebouw met energie omgaat? Weet jij wat de grootverbruikers zijn? En hoe het zit met de elektriciteitsrekening? Een gebouw dat duurzaam en verantwoord met energieverbruik omgaat; het gebeurt mondjesmaat. Dit terwijl het inzichtelijk maken van het energieverbruik in een gebouw niet ingewikkeld is.

  Met onze energiesensoren kan je het totale energieverbruik per gebouw, verdieping of een specifieke installatie in kaart brengen. Door de energiestromen inzichtelijk te maken en te monitoren, kan je bijsturen op het daadwerkelijk gebruik. Ook geeft het onderbouwing om al dan niet nieuwe investeringen te doen. Op deze manier voorkom je onnodig verbruik en kan je mogelijk flink besparen op energie waarmee je een reductie op de jouw CO2-uitstoot kan realiseren. Als logisch gevolg heeft dit ook een positieve uitwerking op jouw energierekening.

  #2 Eindgebruiker centraal: techniek alleen is een middel

  “Hoe mooi is het als je vanuit facilitair oogpunt ervoor zorgt dat medewerkers in een efficiënte, maar ook comfortabele omgeving kunnen werken”, oppert Walther Huyzen, directeur Facilitair Bedrijf bij Aegon. Maar hoe creëer je een duurzame, gezonde (werk)omgeving waar mensen écht graag verblijven? Beyond Eyes maakt dit mogelijk door bezetting en benutting inzichtelijk te maken, waar moet worden schoongemaakt, waar de luchtkwaliteit geoptimaliseerd moet worden en hoe energie kan worden bespaard.

  Daarbij wordt de gebouwgebruiker centraal gesteld. Mensen zijn immers de kracht achter iedere organisatie. “Ik wil dat data helpt om onze gebouwen te laten praten. Om te laten zien dat er een toegevoegde waarde is vanuit technologie, om een behoefte in te vullen voor medewerkers die in onze panden daar gebruik van maken”, aldus Huyzen. Het centraal stellen van gebouwgebruikers heeft een positief effect. Mensen zijn tevreden, productiever en vitaler wanneer zij in een slim gebouw kunnen verblijven dat is afgestemd op de wensen, behoeften en activiteiten die er plaatsvinden.

  Hoewel het voor bedrijven relatief eenvoudig is om waardevolle inzichten te verkrijgen via anonieme data, is de mening van jouw mensen minstens zo belangrijk. We ontwikkelden daarom ook feedbacktools om deze informatie in te winnen. Met deze kennis kan je als organisatie belangrijke aanpassingen doorvoeren die jouw gebouwgebruikers écht gelukkig maken. “Techniek is dus een middel dat ervoor zorgt dat gebruikers van gebouwen op een goede manier gefaciliteerd worden. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet”, concludeert Huyzen.

  #3 Binnenklimaat: belangrijker dan ooit

  De coronapandemie heeft meer dan ooit de focus verlegt naar vitaliteit en gezondheid. Het faciliteren van een gezond en comfortabel binnenklimaat speelt hierin een belangrijke rol. Zo vertelt ook Ton Fleuren, directeur Business Development bij Heijmans: “We weten dat er steeds meer fijnstoffen, pollen en dergelijke in de lucht zitten die niet goed voor mensen zijn. Het is dus belangrijk dat er binnen gebouwen aan luchtverversing wordt gedaan.”

  Dit kan door sensoren te plaatsen die het binnenklimaat monitoren, en zo inzicht geven of gebouwgebruikers onder de juiste omstandigheden kunnen verblijven en werken. Niet alleen de temperatuur, ook de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in ruimtes zijn meetbaar. Dit werd ook bij Aegon toegepast: “We zetten de slimme sensoren dusdanig in dat we geen klimaatklachten krijgen en mensen een fijn gevoel hebben wat betreft geluid, licht, CO2 en zuurstof. Data helpt ons daar enorm bij, al eigenlijk voordat de gebouwgebruiker erbij komt”, aldus directeur Facilitair Bedrijf Huyzen.

  Benieuwd hoe we een gezond en duurzaam gebouw bij Aegon hebben gerealiseerd? Bekijk de video.

  Bekijk onze video

  Meer weten?

  Hoe creëer je een duurzame, gezonde (werk)omgeving waar mensen écht graag verblijven?

  Lees er alles over op onze themapagina over een gezonde, duurzame werkomgeving.

  Recente updates

  Zo geven wereldwijde doelen richting aan jouw duurzaamheidsbeleid
  Steeds meer bedrijven verankeren duurzame doelen in hun strategie, deze ambities dragen bij aan een ... Lees meer
  Op weg naar energieneutraal
  Met relatief eenvoudige ingrepen - zoals het beter afstellen van bestaande systemen - kan je al een ... Lees meer