Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Gebouwen groter dan honderd vierkante meter met energielabel D of lager zijn flink in waarde gedaald. Gebouwen met label G of lager zijn zelfs nog verder gedaald. Dat tonen onderzoekers van Universiteit Maastricht, gepubliceerd in ESB, aan. Zij hebben onderzocht in hoeverre gebouweigenaren maatregelen nemen om hun pand energiezuiniger te maken.

    Sinds januari 2023 moet een gebouw minstens energielabel C hebben om gebruikt te mogen worden. Maar een heleboel gebouwen voldoen daar nog niet aan. Volgens cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland had in juli 2023 59% energielabel label A, B of C, 10% had een lager label en 30% had nog geen label. Op dit moment zijn er ongeveer 8500 kantoren met een label G.

    Duur

    Een gebouw met label D of lager raakt de eigenaar in de portemonnee. Dat is vooral terug te zien in de verkoopwaarde. Gebouwen met een laag label zijn namelijk minder waard geworden. Gebouwen met label D of lager 20% in waarde zijn gedaald en gebouwen met label G of lager 40%.

    Tijd dus om de energieprestaties van je gebouw op de waarderen. Dat is nodig, want volgens de onderzoekers is het verduurzamen van vastgoed geen luxe, maar een noodzaak. Zij zeggen dat gebouweigenaren zich ervan bewust moeten zijn dat de “financierbaarheid van minder duurzaam vastgoed op de helling staat, hetgeen de kosten van kapitaal verhoogt. Verschillende Nederlandse banken, bijvoorbeeld ING Real Estate Finance, stellen eisen aan de minimale energie-efficiëntie van onderpand bij het verstrekken van vastgoedfinanciering.” (Eichholtz, P. et al.)

    Verbeteren energieprestaties

    Maar hoe maak je, zonder al teveel kosten te maken, je pand energiezuiniger? Verduurzamen begint bij het in kaart brengen van het energiegebruik- en verbruik van je gebouw(en). Daarvoor kun je naar de hoofdmeterdata kijken. Maar om een gedetailleerde analyse te doen is het meten van bijvoorbeeld installaties en verschillende gebouwdelen effectiever. Met deze gedetailleerde data krijg je zicht op grootgebruikers, sluipverbruik en ander onnodig energieverbruik. Vervolgens kun je aan de hand van de data een verbeterplan maken. Tot slot is het zaak om de verbeteringen door te voeren, te monitoren en bij te sturen waar nodig.

    Energie management

    Dit hoef je niet alleen te doen. Beyond Eyes kan daarbij helpen. Met energie management van Beyond Eyes monitor je het energieverbruik van je gebouw, zowel op op hoofdmeter als op gebouwdelen en installaties. Deze data krijg je te zien in een persoonlijk dashboard waar je bijna real time de data overzichtelijk binnenkrijgt. Zo kun je over een langere periode gedetailleerd trends ontdekken en het effect van doorgevoerde verbeteringen op de voet volgen. Daarnaast kun je deze data gebruiken om te rapporteren en te voldoen aan de internationale norm voor energiebeheersystemen ISO-50001.

    Ook met het opstellen en uitvoeren van een verbeterplan kun je hulp inschakelen. Een energie expert van Beyond Eyes maakt op basis van de data een plan en geeft een besparingsgarantie zonder extra investeringen. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Neem dan contact met ons op.

    Recente updates

    De Cruciale Rol van Facilitair Management in het Behalen van ESG-Doelstellingen
    In deze blog onderzoeken we hoe facilitair management kan bijdragen aan het realiseren van ESG-doels... Lees meer
    Hoe zet ik mijn pand deze zomer op besparingsstand?
    Tijdens de zomervakantie zijn kantoorpanden vaak zo goed als leeg. En terwijl de panden nauwelijks o... Lees meer
    Onterecht onbekend: drie manieren om duurzaam en efficiënt te worden
    “Het moet anders, maar vooral duurzamer”, is een veelgehoorde uitspraak van gebouwbeheerders. Door o... Lees meer