Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  Tijdens de zomervakantie zijn kantoorpanden vaak zo goed als leeg. En terwijl de panden nauwelijks of niet gebruikt worden, blijven ze vaak wel verkoeld en verlicht. Dat kost veel energie en geld. Reden genoeg om tijdens deze rustige periode aandacht te besteden aan het energieverbruik in je pand.

  De zomer beginnen met effectief energiemanagement

  Juist tijdens rustige periodes zoals een zomervakantie is het goed om extra op je energieverbruik te letten. Maar hoe doe je dat? Beyond Eyes geeft je tips over hoe je als facilitair manager of gebouwbeheerder besparingswinst kan boeken op het energieverbruik van je pand(en).

  Tip 1: Zet het licht uit

  Misschien een open deur, maar toch zien we dat dit te vaak niet gebeurt: het licht uitdoen op onbezette plekken. Dat kan je doen door een rondje te lopen, maar het is efficiënter wanneer je over bezettings- en benuttingsdata van je pand beschikt. Zo wordt in één oogopslag inzichtelijk waar (n)iemand is en waar dus het licht uit kan. Deze methode kan al snel veel besparing opleveren.

  Tip 2: Stem HVAC-systemen af op de gebruiker

  Klimaatbeheersing speelt een grote rol in het tevreden houden van je gebruikers. Tegelijkertijd gaat daar veel energie aan verloren, helemaal als het rustig is in het gebouw. Daarom is het afstemmen van HVAC-systemen (heating, ventilation, en airconditioning) op de aanwezigheid van de gebruiker essentieel. Wanneer er weinig mensen zijn, kan je het HVAC-systeem hierop aanpassen.

  De grafiek hieronder laat zien dat wanneer je je elektriciteitsverbruik aanpast op het aantal aanwezigen je alleen gebruik wat je nodig hebt. In de weekenden is er niemand, dus ze je alles uit. Maar ook als het rustiger is, kan je het energieverbruik omlaag brengen en besparen. Zo ook in de zomervakantie.

  Tip 3: Controle en onderhoud van apparatuur

  Deze periode kan je gebruiken om de airconditioners, ventilatoren en verlichtingsarmaturen te (laten) onderhouden en te controleren. Door filters schoon te maken, koelvloeistofniveaus te controleren en apparatuur vrij te houden van stof en vuil, kan de efficiëntie omhoog en het energieverbruik omlaag. Daarnaast zorgt onderhoud voor een langere levensduur van de apparatuur.

  Tip 4: Stimuleer energiebewust gedrag

  Het stimuleren van energiebewust gedrag is iets wat het hele jaar door zou moeten worden gedaan. Toch valt dit als facilitair manager niet direct binnen jouw takenpakket. Zoek hierbij daarom de samenwerking op met interne communicatie zodat zij hiermee aan de slag kunnen. In de zomermaanden kan je bijvoorbeeld vertellen dat mensen de ramen dicht houden wanneer er gekoeld wordt in het pand.

  Tip 5: Monitor het energieverbruik

  Door een energiemonitoringssysteem te implementeren, kan het verbruik in het gebouw worden gevolgd en kan je het verbeterpotentieel in kaart brengen. Op basis van deze gegevens kan je vervolgens gerichte maatregelen nemen om het energieverbruik verder te optimaliseren om besparingswinst te boeken. Beyond Eyes helpt je hier graag bij.

  De grafiek hieronder zien dat hoe meer mensen er in het gebouw zijn, hoe meer energie er wordt verbruikt. Het omgekeerde is ook waar. Je kan op basis hiervan dus besluiten om je pand in de vakantieperiode te sluiten en alle systemen uit te zetten. Daarmee maak je een grote besparing.

  Energiemanagement met Beyond

  Met Beyond Eyes krijg je grip op je energiehuishouding. Wij verzamelen data van de hoofdmeter, verschillende sub meters en kunnen het energieverbruik van gebouwdelen of installaties uitmeten. We meten voor een langere periode en vangen continu data die zowel real-time als historisch inzichtelijk is. Zo krijg je een gedetailleerd beeld van het energieverbruik van je pand en zie je waar het verbeterpotentieel ligt. Stuur zelf, of samen met een energie expert van Heijmans Energie Services op verbetering. De expert analyseert de inzichten, vertaalt deze naar een passend advies en kan het ook laten uitvoeren.

  Weten wat onze energie experts nog meer voor je kunnen betekenen? Klik dan hier!

  Meer weten over slim facilitair management?

  Beyond Eyes helpt je te verslimmen en verduurzamen. Dat doen we door je inzicht te geven in je facilitaire processen door middel van het verzamelen en visualiseren van data. Dit kan je direct gebruiken om je operatie te verduurzamen, je strategie te bepalen en je resultaten te rapporteren en te communiceren. Maar we kunnen verder gaan dan dat. Met de domeinkennis van Beyond Eyes en partner Heijmans kan je gericht advies krijgen over waar het meeste verbeterpotentieel ligt en hoe je dat benut. Dit advies kunnen we ook voor je realiseren. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze klantcases.

  Beyond Eyes is actief op verschillende expertisegebieden. Bepaal zelf waar je start. Begin bij één expertisegebied – bijvoorbeeld energiemanagement of vastgoedgebruik – en breid geleidelijk uit. Of start met meerdere expertisegebieden tegelijk om integraal je facilitaire processen slimmer en duurzamer te maken. Dat maakt Beyond Eyes modulair.

  Onze expertises

  Recente updates

  Zo word je slimmer in facilitair management
  De transitie naar datagedreven werken is in volle gang. Maar het ontsluiten, inzichtelijk maken en a... Lees meer
  Nog beter inzicht in het vastgoedgebruik dankzij Exchange Online koppeling
  Dankzij de koppeling tussen Beyond Eyes en Exchange Online is het voor facilitair managers makkelijk... Lees meer