Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  Voor veel organisaties worden duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker. Zij zien dat het nastreven van Environmental, Social en Governance (ESG)-doelstellingen niet alleen essentieel is voor het behoud van het milieu en de samenleving, maar ook voor het bereiken van langdurig succes. Terwijl bedrijven zich richten op het implementeren van duurzaamheidspraktijken, speelt facilitair management een cruciale rol bij het bereiken van deze ESG-doelen. In deze blog onderzoeken we hoe facilitair management kan bijdragen aan het realiseren van ESG-doelstellingen en welke rol data daarbij speelt.

  Duurzaam facilitair beheer (Environmental)

  Facilitair management heeft een grote invloed op de ecologische voetafdruk van een organisatie. Door het implementeren van milieuvriendelijke praktijken zoals afvalvermindering, energie-efficiëntie, efficiënt vastgoedgebruik, slimmere schoonmaak en waterbesparing kunnen facilitaire managers een positieve impact hebben op het milieu. Een duurzaam facilitair beheer kan onder andere het gebruik van hernieuwbare energiebronnen bevorderen, groene bouwmaterialen integreren, en recyclingprogramma's implementeren.

  Het belang van sociale verantwoordelijkheid en welzijn (Social)

  Facilitair management draagt niet alleen bij aan de fysieke werkomgeving, maar ook aan het welzijn van medewerkers en bezoekers. Door te zorgen voor een gezonde omgeving, kunnen facilitaire managers bijdragen aan de tevredenheid en productiviteit van werknemers. Het creëren van ergonomische werkplekken, het handhaven van een goed binnenklimaat en het bieden van toegankelijke voorzieningen voor iedereen bevordert de sociale verantwoordelijkheid van een organisatie.

  Governance en compliance voor transparantie

  Effectief facilitair management gaat hand in hand met goed bestuur (governance) en naleving van regelgeving. Door ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming, minimaliseert facilitair management de potentiële juridische en financiële risico's. Bovendien is transparantie in bestuurspraktijken ook van belang om het vertrouwen van belanghebbenden te winnen en te behouden.

  Kostenbeheersing en efficiëntie voor zakelijk succes

  Facilitair management heeft ook invloed op de financiële gezondheid van een organisatie. Door middel van doordachte planning en efficiënt gebruik van middelen kunnen facilitaire managers de operationele kosten verlagen. Het optimaliseren van ruimtegebruik, het bevorderen van duurzame inkoop, en het minimaliseren van verspilling dragen bij aan de financiële duurzaamheid van een bedrijf.

  Data als spil voor het behalen van ESG-doelen

  Om ESG-doelstellingen te halen, moet de facilitair manager beslissingen kunnen nemen op basis van feiten. Data speelt hier een belangrijke rol. Het verzamelen van data over facilitaire processen, het ontsluiten, het inzichtelijk maken en het analyseren, kunnen een uitdaging vormen. Een partner die dit kan verzorgen en hierin kan adviseren is hierin cruciaal. Idealiter is dit een partner die over verschillende facilitaire domeinen data kan verzamelen en daarover kan adviseren, juist omdat in het kader van ESG alle facilitaire processen met elkaar te maken hebben; Een aanpassing in het GBS heeft impact op zowel het energieverbruik als het binnenklimaat als het welzijn en welbevinden van de gebouwgebruiker.

  Bovendien is het van belang om de verzamelde data in één overzichtelijk dashboard te hebben. Zo leg je eenvoudig verbanden en zie je direct welke effect een genomen maatregel heeft. Vanuit hier kun je ook eenvoudig rapporteren, omdat je de data niet uit verschillende bronnen hoeft te halen.

  Facilitair management cruciaal in het behalen van ESG-doelstellingen

  Facilitair management is van cruciaal belang voor het behalen van ESG-doelstellingen en het bevorderen van duurzaamheid binnen een organisatie. Door te focussen op duurzaam facilitair beheer, sociale verantwoordelijkheid, governance en kostenbeheersing, kunnen facilitaire managers een tastbare en positieve impact hebben op de duurzaamheidsinspanningen van een organisatie.

  Maar om goede beslissingen te kunnen nemen, gebaseerd op feiten, heb je inzicht nodig. Daar kan Beyond Eyes bij helpen. Beyond Eyes helpt organisaties namelijk bij het creëren van inzicht in hun facilitaire processen. We gebruiken de domeinkennis van onze partners om te adviseren over hoe facilitair management efficiënter en duurzamer kan worden.

  Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen? Klik dan hier.

  Wil je weten hoe wij anderen geholpen hebben? Klik dan hier.

  Recente updates

  Hoe zet ik mijn pand deze zomer op besparingsstand?
  Tijdens de zomervakantie zijn kantoorpanden vaak zo goed als leeg. En terwijl de panden nauwelijks o... Lees meer
  Zo word je slimmer in facilitair management
  De transitie naar datagedreven werken is in volle gang. Maar het ontsluiten, inzichtelijk maken en a... Lees meer