Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  De energierekening is ook voor bedrijven een enorme kostenpost. Maar hoe bespaar je daar op een slimme manier op? Dat kun je doen door specifieke energiestromen te meten, analyseren en vervolgens te vergelijken met historische gegevens. Dit geeft je de handvatten om je kosten te besparen en energiebesparende maatregelen te toetsen.

  Inzicht in besparingen

  De eerste stap is het meten van de hoofdmeter, iets wat elke organisatie periodiek doet. Maar het wordt dan nog niet duidelijk welke installaties of gebouwdelen de grootverbruikers zijn en waarop bespaard kan worden. Het monitoren van een (gedeelte van een) verdieping of specifieke installaties op energieverbruik, geeft daarentegen een gedetailleerd inzicht in piekmomenten en grootverbruikers.

  Want dáár zit een groot besparingspotentieel. Denk hierbij aan ruimtes die verlicht en verwarmd worden terwijl er niemand is, printers die ’s nachts op stand-by staan of een koffiezetapparaat dat niet volledig is uitgeschakeld. Dit onnodige verbruik kan je inzichtelijk maken met energiesensoren die verbruik van subgroepen kunnen meten. Door op dit detailniveau naar het energiegebruik en -verbruik te kijken, signaleer je onnodig verbruik en kun besparingen doorvoeren die gelijk zichtbaar zijn.

  Maatregelen meten

  Naast inzicht in het energieverbruik, kun je met deze gedetailleerde inzichten ook genomen maatregelen meten. Dat is hoe één van onze klanten, een grote onderwijsorganisatie, de inzichten heeft gebruikt. Gaby Kleijn, Adviseur bij Beyond Eyes: “Omdat deze organisatie meerdere grote gebouwdelen bezit achter één hoofdmeter, was er geen duidelijk beeld van waar de energie precies heen ging. Om dit inzichtelijk te maken, meten we naast de net geïnstalleerde hoofdinstallatie bijvoorbeeld de koelmachines, railkokers en de ledverlichting, met behulp van onze energiesensoren.”

  Dankzij deze gedetailleerde metingen kreeg de organisatie inzicht in het daadwerkelijke verbruik. Dit werd vergeleken met het verwachte energieverbruik op basis van de historische gegevens en de statistieken van de fabrikant. “Om het nieuwe verbruik en mogelijke besparing inzichtelijk te maken, plaatsten we doorstroomboilers in één specifieke vleugel – als een soort pilot”, vervolgt Kleijn. “Deze boilers werden voorzien van Beyond Eyes sensoren zodat we het verbruik toetsen en afzetten tegen het oude verbruik. Die informatie komt goed van pas in de afweging voor verdere investeringen.”

  Hoe werken onze energiesensoren?

  De aanwezige slimme meters in het gebouw meten samen met de Beyond Eyes energiesensoren het verbruik achter de hoofdmeter van zowel je totale gebouw als van verschillende verdiepingen en/of grote energieverbruikers. Door grote en kleine installaties of specifieke plekken in een gebouw te monitoren, kan je precies zien hoe de energiestromen lopen.

  “We klikken onze energiesensoren om de aders van de installaties, zo monitoren we verschillende stromen achter de hoofdmeter. De informatie die we verzamelen, komt terecht in onze database en kunnen we vervolgens analyseren. Zo kunnen we organisaties advies op maat geven waar zij direct mee aan de slag kunnen”, aldus adviseur Kleijn.

  Ook energie besparen?

  Wil jij weten waar jouw organisatie energie kan besparen? Met Energiemanagement van Beyond Eyes krijg je inzicht in energieverbruik en krijg je desgewenst advies over het optimaal afstemmen van installaties en het gebouwbeheersysteem op het daadwerkelijke gebouwgebruik.

  Start vandaag met een duurzamere toekomst en neem contact met ons op.

  Recente updates

  Start vandaag met jouw duurzame transitie
  Energie besparen en aandacht voor menselijk kapitaal; investeer juist nu in een duurzaam pand waar m... Lees meer
  3 tips voor een gezond en duurzaam gebouw
  Duurzaamheid: het moet anders, maar hoe? In dit artikel delen we 3 belangrijke tips voor een duurzaa... Lees meer