Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  Waar in de VS bedrijven als Zoom medewerkers opdragen weer naar kantoor te komen, is hybride werken in Nederland goed ingesleten. Dat is wat werkgeversvereniging AWVN concludeert na een rondvraag onder 216 respondenten, voornamelijk grootbedrijven. Maar hoe zit het met ons kantoorgebruik? Zijn piekdagen nou echt zo druk en rustige dagen echt zo rustig? Wij hebben de conclusies van het onderzoek naast onze eigen data gelegd. Dit laat onze data zien.

  Disclaimer: De verzamelde data van Beyond Eyes is volledig anoniem. Personen kunnen niet worden geïdentificeerd.

  Piekdagen

  Uit het rapport van het AWVN blijkt dat de meeste van de ondervraagde hybride werken toestaan. Gemiddeld werken mensen twee dagen per week thuis. Woensdag en vrijdag zijn de populairste thuiswerkdagen, terwijl dinsdag en donderdag meestal het drukst zijn. Dat zien wij ook terug in onze bezettings- en benuttingsdata. Al laat onze data minder grote verschillen zien dan het rapport. Daarin staat namelijk dat kantoren op woensdag en vrijdag vrijwel leeg is.

  Beyond Eyes heeft data van 12.496 (werk)plekken door heel het land. Daaruit blijkt dat dinsdag met gemiddeld 33% bezetting het drukste is, gevolgd door de donderdag met 31% bezetting. Maandag komt op plek 3 met 30%. De data laat zien dat woensdag gemiddeld 27% bezet wordt en de vrijdag voor 18%. Dit is gemeten in de periode van een half jaar toen alle coronamaatregelen waren opgeheven.

  De toegevoegde waarde van data

  Met data kun je een stuk meer dan alleen kijken op welke dagen het druk is. Het laat ook zien hoe gebouwen, werkplekken en -ruimtes worden gebruikt. Als voorbeeld nemen we het aantal (werk)plekken in kantoren. Wanneer een plek 30 minuten bezet is geweest, tellen we dit als gebruikt. Gemiddeld is een gebruikte werkplek per dag zo’n 4 uur en 55 minuten bezet. Maar we zien ook dat 29% van de gebruikte werkplekken minder dan 2 uur per dag wordt bezet. Ook zien we dat van alle beschikbare plekken gemiddeld slechts 65% gebruikt wordt. Dat wil zeggen dat gemiddeld 35% niet gebruikt wordt op een dag. Je kunt in de heat map van Beyond Eyes ook nauwkeurig bijhouden welke delen van het pand meer of minder worden gebruikt. Zo kan je ook beter beslissen welke delen je tijdelijk afsluit.

  De conclusie die we bij veel klanten zien is dat ze het met minder werkplekken kan doen. Door efficiënter gebruik van het vastgoed en assets zouden organisaties iets meer dan 1/3 van het vastgoed en assets kunnen worden afgestoten of anders kunnen gebruiken. Dat levert niet alleen efficiëntiewinst op, maar ook energiebesparingen. Met deze data op zak hoef je niets meer op gevoel te doen en kun je, gewapend met cijfers, de discussie aangaan.

  Nuance

  Data brengt feiten. Wanneer je meet hoeveel medewerkers zich waar bevinden en hoelang, kun je daar veel nauwkeuriger je gebouwgebruik en werkbeleid op aanpassen, juist nu hybride werken de norm is. Dat is de toegevoegde waarde van inzichten uit data. Het biedt dus nuance en haalt de emotie uit een gesprek. Zo kun je je gebouwgebruik en -inrichting zo efficiënt en duurzaam mogelijk aansluiten bij het daadwerkelijke gebruik. Daar kan Beyond Eyes bij helpen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

  Recente updates

  De slimme en duurzame toekomst van facilitair management is data-driven en modulair
  Het laatste kwartaal van dit jaar is ingegaan. Een mooi moment alvast een voorschot te nemen en een ... Lees meer
  Zo word je slimmer in facilitair management
  De transitie naar datagedreven werken is in volle gang. Maar het ontsluiten, inzichtelijk maken en a... Lees meer
  Nog beter inzicht in het vastgoedgebruik dankzij Exchange Online koppeling
  Dankzij de koppeling tussen Beyond Eyes en Exchange Online is het voor facilitair managers makkelijk... Lees meer