Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kun je Beyond Eyes gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we je zien hoe de smart building applicatie werkt en geven we je een demo

Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met info@beyondeyes.com.

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: info@beyondeyes.com

  demo

  Het futureproof kantoor draait om technologie, data, interieur en vooral om mensen. Hoewel medewerkers de voordelen van thuiswerken hebben ervaren tijdens de pandemie, blijkt dat mensen ook graag op kantoor verblijven. Er is behoefte aan verbinding, fysiek overleg en persoonlijk contact. Deze trend vraagt om veranderingen in kantoorsituaties.

  Veel medewerkers zoeken een balans tussen thuis en kantoor; hybride werken is het nieuwe normaal. Beyond Eyes brengt mensen en technologie samen en helpt bedrijven om het kantoor van de toekomst te realiseren.

  Traditionele kantoortuin verdwijnt

  Kantoortuinen zoals we die kennen van voor de pandemie, passen niet meer bij deze nieuwe manier van werken. Geleerde lessen hebben aangetoond dat werkplekken lang niet altijd continue bezet zijn en er is steeds meer vraag naar plekken op kantoor voor persoonlijk contact, korte overleggen en werkplekken waar medewerkers ongestoord in privacy kunnen werken.

  Om mensen het beste uit zichzelf te laten halen, moeten werkomgevingen beter aansluiten op deze huidige menselijke behoeftes, meent Iris Derks, oprichter en eigenaar van DerksdenBoer Interieur Architectuur. Samen met partner DerksdenBoer Interieur Architectuur zet Beyond Eyes zich in voor een gezonde, duurzame werkomgeving waar medewerkers efficiënt en comfortabel kunnen werken. Het futureproof kantoor wordt steeds menselijker.

  Derks: "Kantoortuinen zijn niet meer van deze tijd. Niemand vindt het fijn om te werken in een grote ruimte waarin je je nergens kunt concentreren en waarin je geen enkele privacy hebt." Derks signaleert dat medewerkers vooral behoefte hebben aan concentratieplekken enerzijds, en ontmoetingsplekken anderzijds. "Denk aan vergaderplekken of loungeplekken, maar ook statafels bij de koffiemachine." Door middel van technologie en gebruik van sensoren is het mogelijk om een beter inzicht te krijgen in het gebruik van een kantoor: "Met sensoren houden we een vinger aan de pols en kunnen we het kantoor organisch laten mee veranderen."

  Stimulans tot beweging

  De inrichting van een kantoor is essentieel qua efficiëntie maar ook om medewerkers er gezond en comfortabel te laten verblijven. Ook de locatie van een kantoorpand speelt een belangrijke rol, bepleit prof. dr. Peter Vink, hoogleraar Environmental Ergonomics aan de TU Delft. Het kantoor van de toekomst moet mensen stimuleren om te bewegen: "Variatie van houding is enorm belangrijk. Dat kan bijvoorbeeld met meubilair. Denk aan zit-statafels. Maar ook moet er voldoende ruimte zijn om rond te lopen. En het liefst bevindt een kantoor zich in een parkachtige omgeving zodat medewerkers groen om zich heen hebben en af en toe even naar buiten kunnen om te wandelen en te ontspannen."

  Autonomie is altijd een belangrijke factor voor werkgeluk geweest, stelt hoogleraar Vink: "Medewerkers moeten bij voorkeur zelf kunnen bepalen hoe warm of koud het is, zelf het raam open kunnen zetten en zelf een fijne stoel kunnen uitkiezen." "Het feit dat ze controle kunnen uitoefenen over hun omgeving, maakt al dat ze zich beter voelen. En hier komt hightech weer om de hoek kijken. Technologie in de vorm van bijvoorbeeld sensoren, kan hierbij enorm ondersteunend zijn."

  Slim gebouwbeheer met inzichtelijke data

  Schoonmaakorganisatie CSU investeert naast een herinrichting, vooral in slimme technologie om het kantoor van de toekomst te realiseren. In samenwerking met Beyond Eyes zijn zowel het eigen hoofdkantoor als panden van klanten voorzien van sensoren. Daarmee wordt de exacte bezetting van ruimtes gemeten, maar ook factoren die van belang zijn voor het comfort van de medewerkers zoals CO2, temperatuur en de luchtkwaliteit. "Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit van medewerkers met maar liefst tien procent achteruit gaat als het binnenklimaat – in de breedste zin van het woord - niet comfortabel is", duidt Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur van CSU.

  CSU zet de sensoren ook in om haar eigen diensten te optimaliseren en de productiviteit te verhogen. Middels vervuilingsdata in een tablet kunnen schoonmaakmedewerkers direct naar een ruimte die extra aandacht nodig heeft. "Op deze manier worden onze medewerkers de schoonmaakmedewerkers van de toekomst", zegt Ficheroux. "De informatie op de tablet voorkomt dat ze een heel pand moeten doorsjouwen op zoek naar ruimtes die extra schoonmaak nodig hebben."

  Dankzij de sensoren en de inzichtelijke data waar men vervolgens op kan acteren, kunnen organisaties ook enorm veel energie besparen: "We weten bijvoorbeeld dat zeventig procent van de gebouwen in Nederland gemiddeld vijfentwintig procent onnodig energie verbruikt. Met de data afkomstig van sensoren kun je dat veel beter monitoren, managen en op afstand regelen."

  Lees het hele artikel over het futureproof kantoor in Het Financieele Dagblad.

  Recente updates

  Het futureproof ziekenhuis: beter voor patiënten, artsen én het milieu
  Hoe creëer je met slimme technologie een gezonde en duurzame omgeving voor artsen en patiënten? Zo z... Lees meer
  Een toekomstbestendige school hoeft geen nieuwe school te zijn
  Hoe ziet de school van de toekomst eruit? Sloop is geen duurzame optie en bestaande schoolgebouwen b... Lees meer
  Is het nieuwe werken de heilige graal?
  Wat hebben mensen nodig om tot de ideale werkomgeving te komen - waar elke werknemer gezond en geluk... Lees meer