Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Wanneer je als facilitair manager of gebouwbeheerder met slimme technologie werkt - zoals IoT systemen waar je sensoren gebruikt om gebouwbezetting en benutting te meten, of de energiehuishouding nauwkeurig te monitoren - heb je te maken met een heleboel data. Die data moet veilig verstuurd kunnen worden én betrouwbaar zijn. Dit vraagt om een goede aanpak. In dit blog delen we hoe je ervoor kunt zorgen dat je data veilig en betrouwbaar is.

    Dataveiligheid

    We duiken eerst in dataveiligheid. Voor elke organisatie is het van groot belang dat data veilig verstuurd kunnen worden. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat data gelekt wordt, of dat je gehackt wordt. Vooral bij organisaties die het publieke belang dienen moeten data lekken en zwakke plekken in het netwerk voorkomen zien te worden. Wanneer je aan de slag gaat met IoT om je facilitaire processen slimmer en duurzamer te maken, is het aan te raden om een gesloten netwerk op te zetten waar alleen de data over het gebouw in rondgaat. Want zo kunnen organisatiedata nooit via de IoT systemen lekken.

    Daarnaast is het verstandig om een gesloten netwerk op te zetten omdat deze slimme systemen grote hoeveelheden data kunnen verzamelen en rondsturen. Wanneer je dit op het bestaande netwerk zou doen, heeft het mogelijk een negatieve impact op de beschikbare bandbreedte. Dat heeft gevolgen voor de business, de organisatie en de datakwaliteit. Niet wenselijk dus.

    Voor een zo veilig mogelijk netwerk maakt Beyond Eyes voor de communicatie van en naar de gateway en de netwerkserver op het internet gebruik van een gesloten 4G netwerk op industrieel niveau. Dit maakt het veilig én robuust. Bovendien komen de bedrijfsdata niet in het geding.

    We maken voor communicatie tussen de devices en gateways gebruik van een private LoRaWAN netwerk. Dit is geschikt om over lange afstanden kleine berichtjes te versturen. Hiermee beperkt je het risico dat er te grote hoeveelheden data in één keer verstuurd worden.

    Onze sensoren hebben een eigen ID-nummer en versturen een versleuteld bericht via een radio frequentie van 868 MHz. Via de gateways gaat de data naar de Azure cloud. Vanaf hier wordt alles veiliggesteld, geaggregeerd en gevisualiseerd zodat de eindgebruiker het kan analyseren op zijn of haar device. Om dit netwerk handen en voeten te geven, hebben we het gevisualiseerd.

    Het gesloten netwerk van Beyond Eyes

    Datakwaliteit

    Daarnaast is kwaliteit van data een zeer belangrijk aspect. Daarvoor moeten we kijken naar de technologie achter de data verzameling: Onze devices met één of meer sensoren. Een sensor kan verschillende zaken meten. Voor facilitair en gebouwbeheer zijn bijvoorbeeld data over bezetting en benutting, temperatuur, CO₂-gehalte, luchtvochtigheid en energiegebruik relevant. Hiervoor bestaan verschillende sensoren. De kwaliteit hiervan verschilt.

    Om de kwaliteit te meten, kijken we bij Beyond Eyes naar een aantal aspecten:

    • Wat is de levensduur van de sensor? En hoe lang kan een sensor op batterij?

    Wanneer je nauwkeurig wil meten, moet je dat onafgebroken kunnen doen. Een sensor moet dus een lange levensduur hebben en moet lang op één batterij meekunnen. Door ervaring weten we dat de sensoren die we gebruiken een aantal jaar mee kunnen, zonder uit te vallen.

    • Hoe nauwkeurig is de sensor? En voor welk doel wil ik deze gebruiken?

    Er zijn een hoop verschillende sensoren met verschillende nauwkeurigheid op de markt. De nauwkeurigheid hangt af van waarvoor je het wil gebruiken. Het is belangrijk om hierop te letten. Je wil immers een sensor die voldoende nauwkeurig is om de juiste beslissingen te kunnen maken op basis van de data. Daar letten we bij Beyond Eyes op.

    • Waar wordt de sensor geproduceerd?

    We willen met Beyond Eyes duurzaam geproduceerde sensoren en graag korte lijnen houden met de fabrikant. Dat draagt bij aan onze flexibele dienst. Daarom kiezen we voor een Nederlandse fabrikant die robuuste sensoren maakt en lang meegaan.

    Veilig en goed

    We snappen dat wanneer je IoT toe gaat passen om je facilitair management en gebouwbeheer te verslimmen, bedrijfsdata niet in gevaar mag komen. We begrijpen ook dat de internet snelheid op peil moet blijven om de operatie draaiende te houden. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de slimme technologie continu kwalitatieve data stuurt om je facilitaire processen écht slimmer en duurzamer te maken. Daarom gebruiken we bij Beyond Eyes een eigen gesloten en industrieel 4G LoRaWAN netwerk met sensoren, een eigen cloud met dataplatform. Zo borgen we veiligheid en continuïteit terwijl we processen slimmer maken.

    Recente updates

    Meten is weten: Dit laat Beyond Eyes data zien over het kantoorgebruik in Nederland
    Hoe zit het eigenlijk met ons kantoorgebruik? Zijn piekdagen nou echt zo druk en rustige dagen echt ... Lees meer
    Waarde van gebouwen met energielabel D of lager flink gedaald. Hoe staat jouw gebouw ervoor?
    Gebouwen groter dan honderd vierkante meter met energielabel D of lager zijn flink in waarde gedaald... Lees meer