Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    “Het moet anders, maar vooral duurzamer”, is een veelgehoorde uitspraak van gebouwbeheerders. Door de klimaaturgentie is duurzaamheid een veelbesproken onderwerp geworden onder gebouweigenaren en -beheerders. Niet zo gek, want gebouwen in Nederland zorgen maar liefst voor 40% van de totale CO₂-uitstoot. Het is duidelijk dat daar iets aan gedaan moet worden. Natuurlijk kennen we allemaal de maatregelen zoals het aanleggen van zonnepanelen of het beter isoleren van het gebouw. Maar er zijn nog zoveel andere onterecht onbekende mogelijkheden. We bespreken er hier drie die snel en meetbaar resultaat opleveren.

    Gedetailleerd inzicht in energiehuishouding.

    Ongemerkt presteren veel gebouwen niet naar behoren en laten gebouweigenaren een aanzienlijk besparingspotentieel links liggen op het gebied van energieverbruik. Dat hoeft helemaal niet. Door middel van nauwkeurige metingen of scans achter de hoofdmeter krijg je namelijk inzicht in de energiehuishouding van je gebouw. Zo kun je verschillende installaties, gebouwdelen of losse groepen uitmeten. Meet je piekbelasters of apparaten die altijd veel stroom vragen, maar niet altijd nodig zijn? Dan zie je dat direct terug. Op basis hiervan kun je aanpassingen doen om de duurzaamheid en energie-efficiëntie van het gebouw te verhogen.

    1 Gebouwdelen tijdelijk sluiten

    Een andere onterecht onbekende manier om je gebouw duurzamer en efficiënter te maken is door energieverbruik te koppelen aan bezetting- en benuttingsdata. Het klinkt vast bekend dat er tijdens kantooruren lampen branden en de verwarming aanstaat in gebouwdelen, terwijl er niemand aanwezig lijkt te zijn. Dit zorgt voor onnodig gebruik van vierkante meters én onnodig energieverbruik.

    Het tijdelijk afsluiten van die gebouwdelen is dan een logische stap. Tegelijkertijd wil je zeker weten dat de gebouwgebruikers hier geen last van hebben en dat de maatregelen die je neemt een positief effect hebben op je energieverbruik en CO₂-uitstoot. Daar komen data over bezetting en benutting bij kijken.

    De bezettings- en benuttingsdata geven inzicht in waar mensen zich bevinden, hoeveel vrije werkplekken en -ruimtes in het pand beschikbaar zijn. Op basis hiervan maak je een met data onderbouwde beslissing over welke gebouwdelen je tijdelijk kunt sluiten. Met gedetailleerde data over je energiegebruik meet je de effecten ervan.

    2 Aanpassingen aan het GBS-systeem

    Het gebouwbeheersysteem stuurt alle elektrische en werktuigbouwkundige systemen aan in het gebouw. Dit zijn dus complexe systemen, die te vaak niet optimaal zijn afgesteld. Hierdoor lijkt een gebouw op papier dan wel duurzaam, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Een niet optimaal afgesteld GBS-systeem kost veel onnodig energieverbruik.

    Dit kun je voorkomen. Door dit goed te meten en de data te analyseren, weet je welke aanpassingen je kunt (laten) doen. Vaak komt het neer op een betere afstemming. Zo kun je met vrij kleine aanpassingen al een wereld winnen. Ook hier speelt data dus een sleutelrol, want zonder inzichten weet je niet welke aanpassingen je kunt doorvoeren.

    3 Isoleren van Cv-leidingen

    Tijdens een energiescan komt vaak naar voren dat een aantal dingen slecht geïsoleerd zijn in een gebouw. Vaak denk je dan aan spouwmuren, of ramen, maar er is een aspect waar veel winst te halen, terwijl er niet vaak aan wordt gedacht: het isoleren van Cv-appendages. Oftewel: leidingen, pompen, afsluiters en regelkleppen die van en naar de Cv-ketel lopen.

    Van Cv-leidingen komt veel warmte af. Wanneer deze appendages slecht geïsoleerd zijn, verlies je veel warmte voordat het water bij zijn bestemming is aangekomen. De Cv-installatie moet daardoor harder draaien. Dat is dus inefficiënt, kost veel energie en is zeker niet duurzaam.

    Idealiter isoleer je de leidingen in het hele gebouw, maar alleen rondom de Cv-ketel scheelt al veel. Dit is bovendien een van de verplichte EML maatregelen. Hoe dit op te lossen? Met isolatiematrassen.

    Betere energieprestatie door drie onterecht onbekende manieren

    Maakt onbekend onbemind? In de drie voorbeelden van hierboven zeker niet. Want deze manieren zorgen ervoor dat je energiegebruik en -verbruik daalt, net zoals je CO₂-uitstoot en je energiekosten. Tegelijkertijd ga je efficiënt en flexibel om met je vastgoed. Beyond Eyes geeft inzichten in de energieprestatie, bezetting en benutting van je gebouw. De energiesensoren meten het energiegebruik van zowel je totale gebouw als van verschillende verdiepingen, gebouwdelen en/of -installaties. Op deze manier krijg je een helder beeld van de daadwerkelijke energiestromen in je gebouw én inzicht in waar onnodig energie verbruikt wordt. De bezettings- en benuttingssensoren meten gedetailleerd het aantal bezetten en beschikbare werkplekken en -ruimtes en laten je zien welke gebouwdelen bezet en benut worden. Hierdoor kunnen besparingen worden gerealiseerd en stappen richting een duurzaam gebouw worden gezet.

    Recente updates

    3 tips voor een gezond en duurzaam gebouw
    Duurzaamheid: het moet anders, maar hoe? In dit artikel delen we 3 belangrijke tips voor een duurzaa... Lees meer
    Waarom data onmisbaar is in het verduurzamen van facilitair management
    Veel organisaties willen sneller verduurzamen. Er liggen veel kansen, maar waar begin je? En hoe mee... Lees meer