Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  Eén van onze partners waar we nauw mee samenwerken is Aqua Assistance. Aqua Assistance houdt zich als legionellaspecialist bezig met een breed scala aan diensten en producten op het gebied van legionellapreventie en schoon drinkwater. We spraken Roderick van Kortenhoff, directeur Aqua Assistance, en stelden hem drie vragen over legionellapreventie en onze samenwerking.

  Is er een verband tussen legionella risico's en thuiswerken?

  Om deze vraag goed te beantwoorden moeten we terug naar de basisvraag: ‘Welk risico heeft verminderd waterverbruik dan wel stilstand van leidingdelen en tappunten op legionella en ander organismen?’. Er is een duidelijk verband tussen de mate van gebruik en het risico op een eventuele legionellabesmetting. Indien de afname van water in een gebouw sterk afneemt dan wel stagneert, kunnen eventueel aanwezige legionellabacteriën en andere organismen zich sneller voortplanten. Bijkomend, wanneer de temperatuur van drinkwater boven de 25 graden Celsius stijgt, gaan eventueel aanwezige legionella bacteriën en andere organismen zich in een hoger tempo vermenigvuldigen. Daarom is het belangrijk regelmatig te monitoren of de temperatuur onder de 25 graden Celsius blijft. Daar valt ook een verband te leggen met afname. Immers, regelmatig gebruik van tappunten zorgt voor verversing van drinkwater en doet de temperatuur vaak dalen. Daarom is regelmatige doorstroming van leidingdelen en gebruik van tappunten enorm belangrijk.

  Nu we meer thuiswerken, kan er dus absoluut een correlatie zijn tussen een verhoogd risico op de aanwezigheid of concentratie van legionellabacteriën in drinkwatersystemen. Dit omdat gebouwen minder gebruikt worden dan voorheen en er dus ook minder of zelfs geen afname van drinkwater plaatsvindt. Hierdoor vindt minder of geen verversing van drinkwater plaats, wat de kans op vervuild drinkwater verhoogt.

  Welke voordelen biedt het automatiseren van legionellabeheer nu mensen thuiswerken, maar ook daarna?

  In de drinkwaterwet zijn een aantal beheersmaatregelen benoemd welke het risico op legionellabesmettingen sterk reduceren en geur en reuk van het water waarborgen. Denk daarbij aan onder meer het monitoren van de temperatuur en het creëren van voldoende gebruik. Meten is weten.

  Door gebruik te maken van de AquaSmart sensoren en/of spoelautomaten ontstaat een zeer duidelijk beeld van het temperatuurverloop in de installatie. Doordat 24 uur per dag data wordt verzameld, worden eventuele problemen vroegtijdig en automatisch gesignaleerd. Hierdoor komen risico’s sneller en adequaat aan het licht en kunnen maatregelen tijdig worden getroffen. Deze grote hoeveelheid data geeft veel meer inzicht dan een enkele handmatige temperatuurmeting. Men is dus in staat een kwalitatief beter beheer te voeren. In tijden van thuiswerk heeft de eindgebruiker dus geen omkijken meer naar afdoende verbruik. Ook tijdens normale kantoorbezetting zien we dat niet alle tappunten frequent worden gebruikt, bijvoorbeeld de wastafelkraan in mindervalide toiletten, eventuele aanwezige douches en uitstortgootstenen. Door deze vorm van automatisering weet de gebouwgebruiker zeker dat te allen tijde relevante beheersmaatregelen op basis van de daadwerkelijke praktijksituatie worden uitgevoerd.

  Hoe leidt onze bundeling van krachten tot een win-win situatie?

  Door de dienst van Aqua Assistance toe te voegen aan het platform van Beyond Eyes, kunnen we nog meer organisaties bereiken en nog meer organisaties van een gezonde (werk)omgeving voorzien. Dit verhoogt niet alleen het welzijn, maar ook de tevredenheid en productiviteit van gebouwgebruikers. Hetgeen wij beiden naar streven aangezien wij beiden gebouwgebruikers centraal stellen in onze dienstverlening.

  Tevens zijn de sensoren en spoelautomaten van Aqua Assistance breed inzetbaar. Zo worden ze onder andere ingezet in kantoorgebouwen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, zorgcentra, woningbouw en sportcomplexen. “Door dit soort zaken te automatiseren, bespaar je tijd, geld en haal je de kennis in huis door middel van data”, vult Marc de Vreede aan, directievoorzitter Heijmans, Bouw & Techniek. Zo bereiken we samen ons gezamenlijk doel: het creëren van zoveel mogelijk gezonde (werk)omgevingen.

  Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Recente updates

  Beyond Eyes breidt uit met legionellaspecialist Aqua Assistance
  Na de lancering van Beyond Eyes begin dit jaar, breidt het slimme platform nu verder uit met een par... Lees meer