Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  "We kregen zicht op waar reizigers daadwerkelijk verbleven op perrons."

  Naomi Heida Toezichthouder en beheerder schoonmaakcontracten RET

  Data helpen bij verklaren looproutes

  Metrostation Beurs is het belangrijkste metrostation in Rotterdam, alsook het drukste metrostation van Nederland. Bij vervoersbedrijf RET ontstond de behoefte om inzicht te krijgen in de benutting en het gebruik van perrons. Met de inzichten wilde RET onder meer de schoonmaak efficiënter en slimmer inzetten. En reizigers daarmee een prettiger verblijf bieden.

  Sensoren voor schone perrons

  80

  In het najaar van 2019 werd daarom op metrostation Beurs een demo-kit van Beyond Eyes geplaatst. Naomi Heida, destijds toezichthouder en beheerder van een deel van de schoonmaakcontracten bij RET legt uit: “Ik dacht: de sensoren en diensten van Beyond Eyes worden veelal uitgerust in kantoren, ziekenhuizen, musea en onderwijsinstellingen maar waarom niet ook op metrostations? Zo zouden we inzicht kunnen krijgen in de benutting en het gebruik van perrons.” RET had tot dan toe zicht op het aantal in- en uitcheckende reizigers op stations aan de hand van OV-chipkaarten. “Deze gegevens zeggen echter niets over de looproutes van reizigers en waar zij zich bevinden op het perron. Je hebt wel vermoedens waar ze veelal zitten en staan binnen de stations, maar met Beyond Eyes kregen we inzicht waar reizigers zich daadwerkelijk bevinden,” aldus Naomi.

  Optimale benutting perrons

  Met de nieuwe en bevestigende inzichten, verkregen uit de data van Beyond Eyes, heeft RET de schoonmaak op metrostations kunnen optimaliseren. Een mooi voorbeeld van een nieuw inzicht is het metrostation Beurs. “Onze aanname was dat het aan het uiteinde van het perron niet druk was. Daar staat geen bankje of prullenbak, is geen uitgang en is geen winkel gevestigd. Uit de data van Beyond Eyes kwam naar voren dat het toch continu druk was daar. Om dit te verklaren zijn we verder gaan kijken. Het bleek dat op het station daarvoor, dat ter hoogte ligt van de in- en uitgang van de Markthal, veel reizigers aan het uiteinde van het perron instapten. De in- en uitgangen van stations hebben dus impact op de benutting van (aansluitende) stations,” aldus Heida.

  Dankzij de verkregen inzichten kan RET de schoonmaak op metrostations slimmer en efficiënter inzetten, namelijk alleen op plekken waar het nodig is. Dit door de route van schoonmaakmedewerkers af te stemmen op drukbezette gebieden, wat ook weer bijdraagt aan een optimale beleving van de reizigers.

  Inmiddels zijn na deze demo-fase ook de Rotterdamse metrostations Blaak en Eendrachtsplein uitgerust met sensoren. Momenteel bekijken RET en Beyond Eyes wat er nog meer uit de data gehaald kan worden om perrons beter te benutten.

  80
  80
  6 maanden
  6 maanden
  Metrostation
  Metrostation

  Meer weten?

  Neem dan contact met ons op.

  Gerelateerde cases

  Het Noordbrabants Museum

  Het Noordbrabants Museum

  Een tentoonstellingsruimte die niet continu werd bezocht, een leestafel die nauwelijks werd gebruikt... Meer weten
  Aegon

  Aegon

  Lees hoe Aegon dankzij Beyond Eyes grip krijgt op de bezetting en benutting en zo haar facilitaire p... Meer weten