Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Eenvoudig, duidelijk én inzetbaar zonder sensoren

    Kantoorgebouwen gaan naar een blijvend lagere bezetting, verwachten kantoorinrichters. Daar komt het een en ander bij kijken. Facility managers zijn momenteel dan ook erg druk met het bepalen van hoe hun panden gebruikt kunnen worden in de nieuwe 1,5 metersamenleving. Om dit proces eenvoudiger te kunnen doorlopen, heeft het data team van Heijmans voor Beyond Eyes een slim algoritme ontwikkeld. Hiermee kan relatief snel, eenvoudig en in één oogopslag worden gezien wat de optimale bureau-opstelling in het kantoorpand is. Wat dit algoritme precies inhoudt en hoe het bij jouw gebouw kan helpen? Dat leggen we hieronder uit.


    Wat is het precies?

    Bij de 1,5 metersamenleving hoort natuurlijk een kantoor met 1,5 meterwerkplekken. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk horen we nog vaak dat het lastig kan zijn om een optimale bureauopstelling te realiseren. Men wil de beschikbare vierkante meters optimaal gebruiken én een veilige werkplek bieden. Hiervoor is niet alleen de afstand tot de bureaus in hetzelfde ‘blok’ relevant, maar ook de afstand tot werkplekken in andere blokken. Zo kan een vuistregel als het hanteren van twee werkplekken per blok van vier bureaus een suboptimale indeling opleveren, of zelfs resulteren in situaties waarbij de 1,5 meter afstand niet wordt gewaarborgd. Tot nog toe zien we dat bedrijven veelal handmatig te werk gaan bij het opmeten van de ruimtes. Dat kan makkelijker, dacht het data team van Heijmans. Zij hebben inmiddels een slim algoritme ontwikkeld, waarmee je direct inzicht hebt in de optimale bureau-opstelling van het pand. Het mooie hiervan? We hebben hier enkel een plattegrond voor nodig. Het hebben van sensoren is dus geen pre.

    Hoe gaat het zich ontwikkelen?

    Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: “Wat is dan de optimale opstelling?” Om dat te berekenen kijken we naar de huidige opstelling en bepalen we de afstand tussen de bureaus. Bij grote kantoren zijn er heel veel verschillende opstellingen mogelijk. Het kost veel tijd en energie om handmatig de beste uit te zoeken. Door middel van het algoritme kunnen we met één druk op de knop de optimale opstelling adviseren. Mochten er voorafgaand aan de coronacrisis al sensoren aanwezig zijn geweest in het pand, kunnen we zelfs rekening houden met de eerdere bezetting en benutting van ruimtes.

    In de toekomst gaan we dit doorontwikkelen. Zo willen we het mogelijk maken dat er ook inzicht wordt gegeven in de bezetting van de gerealiseerde 1,5 meter-opstelling. Door te kijken welke bureaus bezet zijn (d.m.v. sensoren) kan er automatisch worden bepaald op welke plekken te vaak dicht bij elkaar wordt gewerkt. Met deze informatie kan er op die plekken meer aandacht worden besteed aan het naleven van de maatregelen. Uiteraard is dit volledig anoniem.

    Recente updates

    3 tips voor optimale bezetting en benutting van je gebouw
    Gebouwen zijn tegenwoordig veel meer dan een stapel stenen. Met behulp van moderne technologische op... Lees meer