Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo

  De facilitair manager heeft een cruciale rol in de verduurzaming van de organisatie. Er zijn veel manieren om deze klus te klaren. Eén van deze manieren is via data. Daar gaan Heijmans, PreZero en CSU over in gesprek.

  Tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer kwamen Alexander Lindeboom (Directeur Heijmans Specialistische bedrijven), Nicolien Peters (Directeur Start-Ups bij CSU) en Peter Bol (Project manager zero waste bij PreZero) samen in een panelgesprek om te reflecteren waar zij kansen en uitdagingen zien om met data facilitaire processen te verduurzamen. Ze bieden ook een kijkje in de keuken over hun samenwerking onder de vlag van Beyond Eyes. Bekijk de video voor het hele panelgesprek. Daar kun je ook de publieksvragen horen.

  Leren van data

  Het gesprek opent met een vraag aan het publiek: wie gebruikt data en wie is tevreden met de data waarmee ze werken? Ongeveer de helft gebruikt data, maar een aanzienlijk kleiner aantal is tevreden met de data en het gebruik ervan. Lindeboom reflecteert daarop. “Wij doen het beheer en onderhoud bij gebouwen. Tegenwoordig baseren wij ons onderhoud op data. Door de data maken we keuzes op basis van feiten in plaats van ons gevoel. Soms dachten we iets te weten, maar de data geeft ons de inzichten om onderbouwde keuzes te nemen.”

  Peters vult aan. “Wij zetten data breed in om op verschillende zaken in te kunnen spelen. Enerzijds doen we dat om onze medewerkers te binden en te boeien. Anderzijds passen wij data toe in onze schoonmaakprocessen. En ook wij leren heel veel. Wij blijven daarin verbeteren zodat we niet alleen data kunnen ophalen, maar ook data kunnen omzetten in concrete adviezen voor de klant.”

  Volgens Bol zet PreZero data vooral in om waarde toe te voegen voor de klant door hun footprint te verlagen. “We gebruikten voorheen vooral data om onze eigen processen inzichtelijk te maken. Tegenwoordig gebruiken we data voor de klant. Zo verzamelen we data over afvalstromen van de klant om zo duurzaam mogelijk te kunnen opereren. Denk daarbij aan het scheiden van afval of het omzetten van afvalstromen in nieuwe grondstoffen.”

  Hoe gebruik je data om duurzaam te worden?

  Data helpt dus om facilitair management slimmer te maken. Tegelijkertijd geven de panelleden aan dat verslimmen geen doel is op zich, maar vooral een middel is om processen te verduurzamen. Peters: “Wij gebruiken data over de volle breedte: van de duurzame inzet van onze medewerkers tot het tegengaan van verspilling van schoonmaakmiddelen en verkleinen van onze milieu impact.”

  Bol geeft aan dat PreZero data gebruiken om goed gedrag te stimuleren. Want, zo zegt hij: “Duurzaamheid is gedrag. We meten bijvoorbeeld scheiding van afvalstromen. Gebeurt dat bij de bron, of later pas? Dit heeft invloed op het recyclepotentieel. Dat kunnen we per ruimte, maar ook per locatie doen. Daarnaast zetten op basis van die inzichten programma’s op om gedragsverandering te stimuleren.”

  Lindeboom geeft aan dat je via data vrij eenvoudig grote resultaten kunt boeken. Want: “Meten is weten en gissen is missen. We kijken in eerste instantie waar we snel en eenvoudig winst kunnen behalen, bijvoorbeeld op energiemanagement. Daar zijn grote stappen te maken met kleine investeringen. Daarnaast kijken we niet alleen naar het gebouw zelf, maar ook naar het totale gebruik van gebouwen. En daar hebben we elkaar voor nodig.”

  Data delen

  Om een goed beeld te krijgen van het totale gebruik van gebouwen hebben Heijmans, CSU en PreZero de handen ineen geslagen. Zij zijn van mening dat door het integraal delen van data facilitaire processen transparanter, slimmer en duurzamer worden. Dat doen de drie organisaties onder de vlag van Beyond Eyes. Lindeboom: “Deze samenwerking geeft de mogelijkheid om steeds meer verbindingen te leggen over de volle breedte van facilitair management. Zo kunnen wij bijdragen aan verduurzamingsambities van onze klanten.”

  Peters vult aan met een voorbeeld: “Via Beyond Eyes kunnen we de bezetting en benutting van het gebouw meten. Daar kunnen wij onze schoonmaakroutes op aanpassen zodat deze slimmer en duurzamer worden. Een efficiëntere route bespaart schoonmaakmiddelen en water. Daarnaast kijken we met PreZero hoe we taken van elkaar kunnen overnemen.”

  Via data naar duurzaamheid

  Data is dus een middel om facilitair management integraal te verslimmen en te verduurzamen. Dat kan klinken als een hele opgave, maar zo adviseert Lindeboom: “Je kunt klein beginnen en het geleidelijk uitbreiden. Het mooie aan data is dat je inzichtelijk hebt waar het verbeterpotentieel zit. Dat geeft je de mogelijkheid om op korte termijn met een relatief kleine investering grote resultaten te behalen.”

  Recente updates

  Nog beter inzicht in het vastgoedgebruik dankzij Exchange Online koppeling
  Dankzij de koppeling tussen Beyond Eyes en Exchange Online is het voor facilitair managers makkelijk... Lees meer
  Onterecht onbekend: drie manieren om duurzaam en efficiënt te worden
  “Het moet anders, maar vooral duurzamer”, is een veelgehoorde uitspraak van gebouwbeheerders. Door o... Lees meer
  Waarom data onmisbaar is in het verduurzamen van facilitair management
  Veel organisaties willen sneller verduurzamen. Er liggen veel kansen, maar waar begin je? En hoe mee... Lees meer