Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    Het nieuwe jaar is net begonnen en je zult je vast hebben afgevraagd wat 2023 gaat brengen en waar je rekening mee moet houden als Facilitair Manager. Om je daarbij te helpen, hebben we drie trends in kaart gebracht die invloed hebben op het facilitaire domein.

    Flexibel facilitair management

    Eén ding is het afgelopen jaar duidelijk geworden: hybride werken is een blijvertje. Vorig jaar heeft laten zien dat, ondanks de coronamaatregelen zijn komen te vervallen, het hybride werken ook in 2023 niet meer weg te denken is. Tegelijkertijd moeten de werkplekken in het kantoor voldoen aan de wensen van de gebruiker. En die wensen kunnen per gebruiker nog weleens verschillen.

    Hoe ga je om met de fluctuerende bezetting? En hoe speel je in op de wensen van je gebouwgebruikers? Flexibel facilitair management gaat hiervoor de uitkomst zijn.

    Door flexibel facilitair management in te zetten, speel je in op de actuele bezetting en de wisselende wensen van je gebouwgebruiker. Daarbij breng je in kaart welke werkplekken en ruimtes op de langere termijn weinig tot niet gebruikt worden om zo je vierkante meters (nog) beter in te richten.

    Integraliteit staat centraal

    Vanuit steeds meer hoeken neemt de druk op verduurzaming op het facilitaire domein toe. Om te kunnen voldoen aan de steeds hoger wordende duurzaamheidsambities, is het dan ook noodzakelijk verandermanagement toe te passen. Dit verandermanagement binnen het facilitaire domein zal in het jaar 2023 regelmatig terug te zien zijn.

    Binnen de facilitaire wereld zijn er verschillende sub domeinen. Denk hierbij aan gebouwbezetting- en benutting, het beheer van het binnenklimaat. Besluit jouw organisatie te verduurzamen? Dan dient elk sub domein integraal mee te draaien om zo een kettingreactie te creëren. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een lage bezettingsgraad, kan hierop geschakeld worden door de temperatuur in ongebruikte (werk)ruimtes te verlagen en de lichten uit te zetten. Zo gaat het energieverbruik logischerwijs ook omlaag.

    De vraag is hoe je gedetailleerd in kaart te brengt hoe jouw gebouw in de toekomst zal presteren. Dat leggen we je uit bij de volgende trend.

    Datagedreven werken is niet meer weg te denken

    Spreken we over data? Dan spreken we niet over een trend, maar over een (r)evolutie. Het verandert namelijk onze manier van werken, denken en leren. Data gedreven werken is van invloed op een heleboel aspecten en domeinen. Zo ook op het facilitaire domein. Anno 2023 kun je er als facilitair manager niet meer omheen: data helpt je bij het (dan wel real-time) inzichtelijk krijgen van de prestaties van je gebouw. Dit maakt het mogelijk om te anticiperen, in plaats van te reageren.

    Maken de statistieken duidelijk dat er op de begane grond in vergaderruimte X op vrijdag niemand te bekennen is? Draai op die dag je verwarming omlaag. Je kunt op basis van deze inzichten zelfs overwegen om ruimtes anders in te richten, zodat het beter aansluit bij de behoeftes van de gebouwgebruikers.

    Kortom: in het jaar 2023 zal data gedreven werken blijven toenemen. Het geeft inzicht in het gebouwgebruik én verbruik en helpt je bij het in kaart brengen van fluctuerende processen.

    Recente updates