Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kun je Beyond Eyes gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we je zien hoe de smart building applicatie werkt en geven we je een demo

Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met info@beyondeyes.com.

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: info@beyondeyes.com

  demo

  Wat hebben mensen nodig om tot de ideale werkomgeving te komen - waar elke werknemer gezond en gelukkig kan zijn? Zowel de fysieke omgeving als de bedrijfscultuur spelen daarbij een belangrijke rol. In BNR’s Big Five spraken experts over de nieuwe werkomgeving.

  Projectontwikkelaar Coen van Oostrom trapte de discussie af en ging in gesprek met BNR’s Diane Matroos. Anonieme data kunnen inzichten geven die bijdragen aan een prettig en comfortabel klimaat. Ook bezetting, benutting en de schoonmaak van een werkomgeving kan efficiënter door slimme technologie in te zetten.

  Het blijft voor organisaties en werknemers wel aftasten hoe de voordelen van hybride werken optimaal te benutten en tegelijkertijd productiviteit te behouden. Als je bijvoorbeeld naar kantoor komt en er is niemand, heeft dat ook niet zoveel zin. Een reserveringsapp kan dan uitkomst bieden.

  Meer in gesprek en blijven nadenken

  We moeten meer in gesprek, bepleit Eduard Schaepman, oprichter van Tribes dat kantoren, werkplekken en vergaderzalen flexibel verhuurt. ”Het is te krampachtig ingericht. Het is door overheden en bedrijven zo gezet dat we in structuren moeten denken en ergens moeten samenkomen om samen te werken. Dat geldt zeker voor een productiebedrijf. Maar in de service-industrie - een groot gedeelte van Nederland doet aan dienstverlening - kan dat heel anders worden ingericht."

  Het zit 'm in het maken van afspraken: “Wat is het doel waar we naartoe werken, wat is de output die we moeten leveren en hoe gaan we dat realiseren?” Daar is een bepaalde manier van leiderschap voor nodig. “En vooral praten met je mensen. Er wordt veel te weinig gesproken.” De ondernemer vindt dat individuen meer verantwoordelijkheid moeten nemen: "Je moet zelf blijven durven nadenken. Wat is goed voor mijn lichaam en voor mijn mensen?" Schaepman vraagt zich af of het een optie is om de ziektekostenpremie verlagen voor mensen die zuinig zijn op hun lijf.

  Het is belangrijk om voor jezelf een goede balans te vinden, waarin jij floreert. Maar werkgevers hebben ook verantwoordelijkheid als het gaat om het welzijn en de gezondheid van medewerkers, vindt Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business University en bestuurder bij de Arbo-Unie. "Wel zeg ik altijd tegen medewerkers: de wereld let niet goed op je, dus let goed op jezelf. En ik vind het belangrijk om positief gedrag te belonen."

  Bedrijven moeten zorgen dat hybride werken goed is geregeld voor werknemers. "Bevlogenheid van medewerkers is goed voor de productiviteit en output. En thuiswerken zorgt deels voor die bevlogenheid." Van Rhenen stelt dat houding en gedrag belangrijker worden ten opzichte van competenties. Moeten HR-professionals niet veel meer gedragswetenschapper worden?

  Sociale functie van kantoor

  "Het is belangrijk dat we nieuwsgierig blijven en openstaan voor nieuwe dingen. Als je veel thuiswerkt is het belangrijk dat je een zelfstarter bent. Gedrag is dus belangrijk, maar mensen moeten ook wat kunnen", zegt Wendy van Ierschot, oprichter van VIE People. "Ik denk dat we ons meer moeten richten op technologie om ons te helpen, we richten ons al veel op gedrag."

  Hoewel Van Ierschot bewezen acht dat we uitstekend hybride kunnen werken, zijn aandacht en concentratie belangrijk voor medewerkers. "Nu wordt thuis vaak als stilteplek gezien en het kantoor als een plek voor creativiteit en met meer lawaai. Denk je dat dat een goede ontwikkeling is?”

  "Aandacht is een filter naar de wereld. Er komt veel binnen via je zintuigen, maar je kunt maar één ding tegelijk aandacht geven", meent Stefan van der Stigchel, hoogleraar Cognitieve Psychologie. "Concentratie is je aandacht ergens langere tijd op richten. In deze tijd is het eigenlijk een soort Olympische prestatie."

  Van der Stigchel gaat verder in op de vraag welke methoden je kan toepassen om je aandacht niet te verliezen. En hoe ziet een concentratievriendelijk kantoor eruit? De hoogleraar vindt thuiswerken in concentratie een goede ontwikkeling en rechtvaardigt de sociale functie van een kantoor. "Maar we moeten niet doorschieten. Kantoor moet niet een soort festivallocatie worden."

  Meer weten?

  Benieuwd hoe je als organisatie grip krijgt op de overgang naar hybride werken? En hoe je jouw gebouw slim kan inrichten zodat het aansluit op de wensen en behoeften van gebruikers?

  Je leest het in deze whitepaper.

  Recente updates

  Beyond Eyes reserveringsapp nu ook beschikbaar in Microsoft Outlook
  Werk je veel met Outlook en wil je snel een ruimte boeken? Onze reserveringsapp is nu nog eenvoudige... Lees meer
  Efficiënt en gezond werken in het kantoor van de toekomst
  Het futureproof kantoor draait om technologie, data, interieur en vooral om mensen. In het kantoor v... Lees meer
  Hoe waarborg je vitaliteit ten tijden van hybride werken?
  Uit recent onderzoek blijkt hybride werken zijn vruchten af te werpen. Zo worden met name flexibilit... Lees meer