Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kun je Beyond Eyes gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we je zien hoe de smart building applicatie werkt en geven we je een demo

Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met info@beyondeyes.com.

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: info@beyondeyes.com

  demo

  De duurzame koers die schoonmaakorganisatie CSU volgt, wordt ondersteund door technologie. Sensoren leveren waardevolle informatie voor activity based schoonmaken, wat zorgt voor minder verspilling en tevreden medewerkers en gebouwgebruikers. Hierin gaat het schoonmaakbedrijf hand in hand met de klant. John van Hoof, voorzitter van de Raad van Bestuur: “De toegevoegde waarde van data is niet alleen van groot belang voor onze eigen CO2-footprint, maar ook die van onze klanten. Hiermee kunnen we écht aan de slag om verbruik en kosten te verlagen, en het werkgeluk te vergroten.”

  De Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. “CSU heeft een verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor de wereld en mensen. Het zit in onze oorsprong als familiebedrijf om voor de lange termijn te gaan en aan de volgende generatie te denken. We hebben dan ook uitgebreid nagedacht over onze bijdrage aan de SDG’s en er vier omarmd om de meeste impact te kunnen maken”, zegt Van Hoof. De SDG’s zijn opgesteld door de Verenigde Naties en moeten richting geven bij uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Voor CSU vormen duurzame doelen Goede gezondheid en welzijn (Doel 3), Kwaliteitsonderwijs (Doel 4), Eerlijk werk en economische groei (Doel 8) en Klimaatactie (Doel 13) het kompas voor de komende jaren.

  Welzijn staat centraal

  Duurzaam Doel 3: Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden.

  CSU heeft scherpe doelen voor een gezonde, prettige leef- en werkomgeving: “We staan als organisatie middenin de samenleving. Onze diensten bevorderen de gezondheid, het welzijn en daarmee het leefklimaat van veel Nederlanders. Niet voor niks is CSU een van de oprichters van Beyond Eyes, waarvoor het welzijn van mensen en gebouwgebruikers centraal staat. Beyond Eyes brengt mensen en technologie samen om gezonde en duurzame werkomgevingen te creëren waar medewerkers het beste uit zichzelf halen. CSU zet haar dienstverlening, producten en processen daarom efficiënt in om de eco-footprint, de mondiale voetafdruk van ons bedrijf, onze mensen en hun achterban te verkleinen.”

  "Vanuit het interne programma ‘Fris in je werk’ besteden we ook aandacht aan de mentale, fysieke en financiële fitheid van onze mensen. Medewerkers kunnen kosteloos naar de fysiotherapeut, er is het eHealth programma met eventueel aanvullende fysieke therapiesessies en gratis budgetcoaches helpen medewerkers met of uit hun financiële zorgen. Zo hebben we het percentage loonbeslagleggingen terug kunnen brengen van 11% in 2014 naar 2,3% in 2022”, aldus Van Hoof.

  Circulair en efficiënt

  “Binnen het milieuzorgsysteem zijn wij scherp op een verlaging van energieverbruik, materiaalverbruik, emissies en afval. Onze CO₂-uitstoot is laag ten opzichte van branchegenoten en de nadruk ligt op verdere CO₂-reductie. Circulariteit is een belangrijk onderdeel, we hergebruiken alles om onze planeet niet te verarmen. Dit zie je terug in het afvalmanagement: alles wordt gescheiden, van koffiedrab en papier tot gft. Maar we doen meer. De bedrijfsoutfits van CSU zijn voor 100% gemaakt van gerecycled textiel, textiel snijafval, oude petflessen en visnetten. De kleding is daarbij 100% representatief en heeft een lekkere pasvorm, horen wij van onze schoonmaakmedewerkers. En er is het Innovatielab, onze creatieve hotspot met circulair meubilair, vervaardigd van afval uit de organisatie.”

  “Dit alles doen wij niet alleen maar in goede facilitaire coalitie met onze partners en klanten. Daartoe zijn wij aangesloten bij EcoVadis, een evidence-based online platform dat onze klanten in staat stelt de duurzaamheidsprestaties te evalueren. Samen lopen we vervolgens door het pand om de dienstverlening af te stemmen en te komen tot efficiëntere processen. Denk aan het verzamelen én buiten zetten van het afval door onze mensen. Dit laatste voorkomt extra bewegingen in het pand, waardoor het weer vuil wordt. Maar het gaat ook over gedrag en nudging, het beïnvloeden van onbewust gedrag. Zoals kantoorgebruikers wijzen op het zelf wegbrengen van afval naar de pantry.”

  Taalbarrière doorbreken

  Duurzaam Doel 4: Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.

  Hoe zorg je ervoor dat iedereen daadwerkelijk erbij hoort en zich gezien voelt? “Inclusiviteit hebben wij hoog in het vaandel staan: we doen het samen, onze schoonmaakmedewerkers maken deel uit van het proces en het team. Bij CSU hebben we zo'n 130 nationaliteiten in huis en alle medewerkers krijgen taalcursussen aangeboden op NT2-niveau.”

  “Het schoonmaken gebeurt steeds meer overdag dus onze schoonmaakmedewerkers lopen rond op de werkvloer. Zij moeten iedereen te woord kunnen staan en daarbij komt dat wij het belangrijk vinden dat iedereen kan participeren in onze maatschappij. Het doorbreken van de taalbarrière zorgt ook voor doorgroei en binden van mensen aan je organisatie. Verder zorgen we ervoor dat iedereen het vakdiploma Schoonmaak haalt en leren wij onze medewerkers in hospitality-trainingen omgaan met situaties op de werkvloer, zoals mensen aanspreken op het achterlaten van afval.”

  Duurzaam gebouwbeheer

  Duurzaam Doel 8: Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.

  “Dit doel raakt het vorige doel. Een extra dimensie is de techniek die onze dienstverlening ondersteunt en stuurt. De overgang naar hybride werken vraagt om slimmere panden. Hieraan kunnen wij onze dienstverlening, die van dynamisch schoonmaken, koppelen als wij inzicht hebben in het gebruik. Een pand scannen en schouwen op gebruik, levert een gemiddelde op. Precieze gegevens op basis van sensoren, die het exacte, feitelijke gebruik van ruimtes meten, zorgt dat we de schoonmaak hierop kunnen afstemmen."

  Deze nieuwe manier van werken vraagt om nieuwe digitale vaardigheden. Van Hoof: "Niet alleen van ons management dat de rapportages over bezetting en benutting moet kunnen lezen en erop moet kunnen sturen. Ook de schoonmaakmedewerkers kunnen informatie teruggeven aan het interactieve systeem. Dit zorgt voor continue bijstelling en sturing op basis van daadwerkelijk gebruik. En daarmee voor minder verspilling.”

  Data is het nieuwe goud

  Duurzaam Doel 13: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

  “Duurzaamheid is de hoeksteen van CSU. Dat voelt goed én past bij onze ambities en die van onze klanten en samenwerkingspartners, zoals ook blijkt uit onze Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022. Resultaten toonden aan dat duurzaamheid terug is als nummer 1 prioriteit van Facilitair Nederland. We bundelen met hen de krachten en werken aan elkaars duurzaamheidsdoelstellingen zodat klimaat, economische groei en welzijn straks beter in balans zijn. Samen zetten we pas écht flinke groene stappen.”

  “De toegevoegde waarde van data is dus aanzienlijk, zowel voor ons als voor onze klanten; data is het nieuwe goud”, besluit Van Hoof. “Het facilitaire ecosysteem van Beyond Eyes helpt je als beheerder om de duurzame doelstellingen voor jouw gebouw te behalen. Hierop zijn verschillende partners aangesloten op het gebied van gebouwinrichting, vitaliteit, energiemanagement, duurzaamheid, verspilling en schoonmaak. Dankzij de combinatie van slimme technologie, real time data, monitoring en advies van onze experts kun je continu inspelen op veranderingen. Zo zorgt slim gebouwbeheer voor een toekomstbestendig pand met vitale en tevreden gebruikers.”

  'De toegevoegde waarde van data is niet alleen van groot belang voor onze eigen CO2-footprint, maar ook die van onze klanten.'
  John van Hoof Voorzitter Raad van Bestuur CSU

  Meer weten?

  Hoe creëer je een duurzame, gezonde (werk)omgeving waar mensen écht graag verblijven?

  ➡️ Lees meer op onze themapagina over een gezonde, duurzame werkomgeving.

  Recente updates

  Efficiënt en gezond werken in het kantoor van de toekomst
  Het futureproof kantoor draait om technologie, data, interieur en vooral om mensen. In het kantoor v... Lees meer
  Een toekomstbestendige school hoeft geen nieuwe school te zijn
  Hoe ziet de school van de toekomst eruit? Sloop is geen duurzame optie en bestaande schoolgebouwen b... Lees meer
  Het futureproof ziekenhuis: beter voor patiënten, artsen én het milieu
  Hoe creëer je met slimme technologie een gezonde en duurzame omgeving voor artsen en patiënten? Zo z... Lees meer