Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

  Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

  Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

  Veel kijkplezier!

  Met vriendelijke groet,
  Team Beyond Eyes

  T: +31 73 543 73 73
  E: [email protected]

  demo
  Dankzij het geautomatiseerde legionellabeheer bespaar je liters water ten opzichte van de handmatige equivalent.
  Thomas Boegschoten Verantwoordelijk voor het gebouwbeheer bij EMA

  Net zoals voor veel organisaties geldt dat het European Medicines Agency (EMA) is gebonden aan wet- en regelgeving rondom legionellabeheer. Het handmatig spoelen en meten is alleen inefficiënt en niet duurzaam. Thomas Boegschoten, verantwoordelijk voor het gebouwonderhoud bij het EMA: "Samen met Beyond Eyes is er een datagedreven oplossing gerealiseerd. Hierdoor is ons legionellabeheer een stuk efficiënter en tegelijkertijd besparen we liters water!"

  Waterverspilling tegengaan

  Binnen het EMA is verduurzamen een prioriteit. “Binnen facilitair management zien we nog veel onbenutte kansen om daar een belangrijke bijdrage aan te leveren. Omdat we veel waterverspilling vermoeden bij ons legionellabeheer zijn we daar mee aan de slag te gaan. Het hele beheer hebben we geautomatiseerd. Wat dan prettig is, is dat het tegelijkertijd veel efficiencywinst oplevert”, aldus Boegschoten.

  Voorheen spoelde en temperatuurde het EMA alle tappunten handmatig. “Daarvoor moet elke kraan ongeveer 30 tot 40 seconden lopen. Dat is ongeveer zes tot acht liter per kraan. Als je een groot gebouw beheert met veel tappunten en alles moet spoelen en temperaturen, kost dat ontzettend veel water.”, aldus Boegschoten.

  Automatisering helpt bij verduurzaming

  Daarom ging Boegschoten op zoek naar een geautomatiseerd en datagedreven legionellabeheersysteem. “Zo kwam ik bij Beyond Eyes uit. Zij helpen organisaties om met behulp van data hun facilitaire processen te verduurzamen. En hebben ook een geautomatiseerde oplossing voor legionellabeheersing, dat doen ze in samenwerking met Aqua Assistance.”

  Remco van Woensel, Product Owner bij Beyond Eyes legt uit hoe het werkt: “Op basis van het legionellabeheersplan (wat door Aqua Assistance kan worden gemaakt of worden beoordeeld) hangen we draadloze sensoren op bij de leidingen en tappunten (dit kunnen automatisch- of handgestuurde kranen zijn). We zorgen dat deze gekoppeld zijn aan ons eigen netwerk en het dashboard voor de klant. Zo hoeven we ook geen gebruik te maken van het WIFI netwerk van de klant.

  Dankzij de sensoren is het mogelijk om op vaste momenten de kranen automatisch te spoelen. Zo komt het water nooit te lang stil te staan en krijgt het geen kans om op te warmen, of teveel af te koelen. We kiezen altijd een spoelmoment waarop het voor de klant handig is. Daarnaast meten de sensoren continu de temperatuur zodat je altijd inzicht hebt in de actuele temperatuur. De spoelmomenten en temperatuurmetingen worden automatisch gelogd in het dashboard. Zo heeft het EMA altijd inzicht in wat er gebeurt met de temperatuur en wanneer de spoelmomenten zijn geweest, en waar storingen zich bevinden.”

  “Uit het gesprek met Beyond Eyes bleek dat automatisch temperaturen en spoelen enorm veel water scheelt. Het geautomatiseerde systeem meet de temperatuur in de leiding en niet in de tappunten. Normaalgesproken kun je niet bij de leiding, maar met de draadloze sensor kan dat wel. Het is dan niet meer nodig om alle kranen te spoelen, omdat je veel nauwkeuriger kunt meten vanuit de leiding. Wanneer je dit geautomatiseerde systeem toepast, kan je tot 75% aan water besparen ten opzichte van een handmatige equivalent.”, aldus Boegschoten.

  Efficiencywinst

  Het automatiseren van het legionellabeheer heeft niet alleen duurzaamheidswinst opgeleverd, het zorgt ook voor meer efficiëntie. “Wanneer we alles handmatig zouden temperaturen, spoelen en loggen, zijn we met twee personen drie dagen per week kwijt. Met het geautomatiseerde systeem van Beyond Eyes hebben we het aantal arbeidsuren teruggebracht van twaalf naar twee uur per persoon per week.”

  “Overal in het pand kan ik vanaf mijn laptop eenvoudig inloggen op het dashboard.”

  Operational excellence

  Een geautomatiseerd legionellabeheersysteem heeft nog meer voordelen: alles wordt automatisch gelogd, waardoor de foutmarge nihil is. “Het handmatig uitvoeren van het legionellabeheer is repetitief werk. De kans dat er een fout insluipt ergens in het proces is daarom vrij groot. Dat is een probleem wanneer er een controle is of een daadwerkelijke legionella uitbraak. Je wil dan snel in je loggegevens zien waar het fout is gegaan of waar er risico’s zijn, maar wanneer het niet goed gelogd is, wordt dat lastig.”

  "Per kraan kan ik precies zien wat de temperatuur is en wanneer er is gespoeld. Zo kan ik direct inspelen op risicogevallen.”

  Je hoeft dus alleen nog te sturen op afwijkende waardes. Dat maakt volgens Boegschoten een geautomatiseerd systeem niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter ten opzichte van een handmatig systeem. “Dan moet je namelijk ook alle dingen die goed gaan controleren, omdat je niet genoeg overzicht hebt. Met een geautomatiseerd systeem hoeft het onderhoudsteam alleen nog maar te richten op wat er niet goed gaat. Je doet dus alleen wat nodig is.”

  Ons legionellabeheer is duurzaam én efficiënt

  “Met de techniek van Beyond Eyes is het legionellabeheer zowel duurzaam, efficiënt als een stuk nauwkeuriger. Met andere woorden: het geautomatiseerde legionellabeheersysteem heeft het EMA veel opgeleverd.”, aldus Boegschoten.

  Samenwerking tussen Beyond Eyes en Aqua Assistance

  Beyond Eyes werkt voor de legionellabeheersing samen met Aqua Assistance daar waar behoefte is aan een risicoanalyse of een legionellabeheersplan. Aqua Assistance levert daarnaast de infraroodkranen en de sensoren. Beyond Eyes is verantwoordelijk voor de software, data, het dashboard en de technologie.

  Meer weten?

  Neem dan contact met ons op.