Ontdek het met de gratis demo

Vraag een gratis demo aan en ontdek de kracht van Beyond Eyes. Tijdens de demo nemen we je mee in het dashboard en laten we zien hoe je met Beyond Eyes je facilitaire processen verslimt en verduurzaamt.

Laat je gegevens achter

Niet alle velden zijn ingevuld

    Hartelijk dank voor het aanvragen van de demo. Je ontvangt op korte termijn meer informatie hierover in je mailbox.

    Niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid de spambox of neem contact op met [email protected].

    Veel kijkplezier!

    Met vriendelijke groet,
    Team Beyond Eyes

    T: +31 73 543 73 73
    E: [email protected]

    demo

    We zetten stappen in onze digitale transformatie en benutten alle kansen die nieuwe technologie en datatoepassingen.

    Miranda Vos Facilitair contractmanager bij Avans

    Slimmer schoonmaken bij Avans

    In september 2022 zijn Avans en CSU, op 15 campuslocaties in Breda, Tilburg, Den Bosch en Roosendaal, van start gegaan met een nieuwe schoonmaakaanpak die helemaal aansluit bij de ambitie van Avans om nieuwe technologie te omarmen: datagedreven schoonmaak met BE Clean. Met BE Clean maakt CSU schoon op de juiste plek, op het juiste moment. Slimmer en gerichter schoonmaken dus, dankzij data verzameld door de schoonmaakmedewerker.

    De schoonmaakmedewerkers bij Avans, die zorgvuldig zijn getraind en worden begeleid, werken met de app van BE Clean op hun mobiele telefoon. Ter (digitale) ondersteuning van het schoonmaakonderhoud, maar vooral ook om zo waardevolle informatie vast te leggen.

    In de locaties van Avans zijn alle ruimtes, zoals onderwijsruimtes, kantoren, sanitair, restaurant en gangen, voorzien van NFC-tags. Dit zijn geprogrammeerde stickers met een chip. De schoonmaakmedewerkers scannen de tags en zien direct informatie over de werkzaamheden op hun scherm.

    Per ruimte geven ze met icoontjes aan hoe schoon of vervuild een ruimte is. Als een ruimte niet is schoongemaakt, bijvoorbeeld omdat deze bezet was, geven ze dit ook aan in de app, met de reden erbij. Dit alles geeft ons inzicht in de schoonmaakactiviteiten en in het gebruik en het functioneren van de hogeschoolgebouwen. Nuttige, praktische data! En een volledig transparant schoonmaakproces.

    Hogere schoonbeleving

    Miranda Vos, facilitair contractmanager bij Avans: “Het daadwerkelijke gebruik van ruimtes is bij ons niet volledig inzichtelijk. Ruimtes worden ingeroosterd, maar niet altijd gebruikt. Of andersom. Dankzij BE Clean krijgen we hier zicht op. Op het daadwerkelijke gebruik, maar ook op de mate van vervuiling. Door data te verzamelen en daarop te anticiperen gaan we van een standaard schoonmaakprogramma naar een flexibele werkwijze. Naar meer maatwerk en slimmer werken. Ons doel? De schoon(maak)beleving verhogen”.

    Zinvol werken en bewustwording

    “Een ander belangrijk aspect is de mens achter de schoonmaak”, vervolgt ze. “De schoonmaakmedewerkers. Zijn de ronden die zij lopen voldoende efficiënt? En hebben ze wel genoeg tijd en ruimte om alles netjes op orde te maken en te houden? Zo niet, wat doet het met hun werkplezier en -geluk als de rondes wél volledig efficiënt zijn en ze voldoende tijd en ruimte ervaren om hun werk te doen? Dat is de sociale impact van BE Clean. Werkplezier, zinvol werken, duurzame inzetbaarheid. Voor ons ook belangrijke beweegredenen. Bovendien, als wij de mate van vervuiling goed inzichtelijk hebben, kunnen we aan de slag met bewustwording en gedragspatronen van studenten en medewerkers, bijvoorbeeld via nudging”.

    De (extra) oren en ogen van een gebouw

    Via de app van BE Clean melden schoonmaakmedewerkers ook defecten, bijzonderheden en aandachtspunten. Onnodig energieverbruik (sluipverbruik), een knipperende lamp, een defecte of bijna lege koffieautomaat, een deur die niet lekker sluit? Ze merken het op en melden het direct, eventueel met foto. De meldingen komen terecht bij de door Avans aangewezen contactpersonen, die het snel op kunnen pakken. Dit draagt bij aan een positieve gebouwbeleving, en dus ook een hogere klanttevredenheid.

    De weg naar slimme gebouwen

    “We zetten stappen in onze digitale transformatie en benutten alle kansen die nieuwe technologie en datatoepassingen, zoals smart building oplossingen, ons bieden” zegt Miranda. “Dit is voor ons van toegevoegde waarde in de toekomst. De implementatie van BE Clean is wat dat betreft weer een mooie ‘oefening’. Een mooie stap op de weg naar slimme gebouwen. We ervaren wat er allemaal komt kijken bij het op elkaar aan laten sluiten van mens, systeem en gebouw. Het is echt een samenspel.”


    Meer weten over slimmer schoonmaken met Beyond Eyes en CSU? Klik dan hier.

    Meer weten?

    Neem dan contact met ons op.